Flexibilitet i framtidens kraftsystem

Ökad kunskap hjälper för att vara förberedd och konkurrenskraftig.

Lunchseminarium

Välkommen till vårt lunchseminarium där du kan lära mer om framtidens olika ekonomiska incitament för elnätet - hur kostnaden för elanvändning kan påverkas och om marknader för olika typer av flexibilitetstjänster.

Med ökad förståelse för de ekonomiska incitamenten inom elnätet kan du identifiera potentiella kostnadsbesparingar och effektiviseringar i din verksamhet. Dessutom kan ökad kunskap om framtidens ekonomiska incitament hjälpa er att vara förberedda och konkurrenskraftiga på en snabbt föränderlig marknad.

Presentationen ges både på campus och digitalt av Haya Rajeh och Lena Max, forskare på Högskolan Väst

Anpassning till framtidens kraftsystem för små och medelstora företag

Seminariet är en del i ett projekt som Högskolan Väst driver i samarbete med Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen. Projektet ska sprida kunskap om hur små och medelstora företag kan anpassa sig till framtidens kraftsystem genom att använda sina möjligheter till en flexibel elanvändning.

Du har möjlighet att delta i en fortsättning av projektet där flexibiliteten i befintliga anläggningar studeras som pilotprojekt. 

Läs mer om projektet!

Anmälan

Seminariet är kostnadsfritt men Högskolan Väst önskar en anmälan för att få kontaktuppgifter inför fortsättningen av projektet.

Forskarna ser fram emot att träffa dig och diskuterar gärna specifika frågor och funderingar, samt presenterar möjligheterna att delta i en fortsättning av projektet, individuellt efter seminariet.

Energi-frågor

Vill du veta mer om hur vi på IUC Väst kan stötta dig med dina energi-frågor?

Kontakta Peter Bratt, kontaktuppgifterna hittar du här bredvid!

Peter Bratt

Peter Bratt

Industriutvecklare

Kategori: Tips

Plats: Högskolan Väst eller via Zoom-länk

Datum: 2024-05-15 12:00 - 13:00